آشنایی با پر حادثه ترین پایگاه امداد و نجات کشور

به گزارش مهسان بلاگ، پایگاه جاده ای لیماکده برای مردم روستا های محور کندوان و مسافران همیشگی اش نامی آشنا دارد؛ پایگاهی که علاوه بر استقرار خودروی نجات و امدادگران، به واسطه نام درمانگاه که بر پیشانی اش نشسته می توان سراغ داروخانه را هم در آن گرفت.

آشنایی با پر حادثه ترین پایگاه امداد و نجات کشور

به گزارش، هر روز بیش از 5 عملیات امداد و نجات به پستشان می خورد. اینجا پایگاه ندا روستای لیماکده در محور کندوان است؛ پر حادثه ترین پایگاه امداد و نجات کشور که تابستان های شلوغ و پر دردسری را سپری می نماید؛ از حوادث جاده ای و کوهستان گرفته تا گم شدن در جنگل و غرق شدگی و. حوادث اغلب مربوط به مسافران و گردشگران است.

با این حال اهالی روستا های کندوان هم گاهی دچار دردسر هایی می شوند که برای خلاصی از آن دست به دامن امدادگران هلال احمر پایگاه ندا می شوند؛ امدادگرانی که در تمام دوره های تخصصی جمعیت شرکت نموده و به مدد تجربه سال ها حضور در این مرکز، با انواع حوادث طبیعی و غیر طبیعی دست و پنجه نرم نموده اند.

پایگاه امداد و نجات ندا علاوه بر استقرار امدادگران هلال احمر، محلی برای مراجعه حضوری مسافران و مردم بومی هم هست و همین موضوع وقتی برای سر خاراندن امدادگران شیفت باقی نمی گذارد. طرح امداد و نجات تابستانه از ابتدای تیرماه به صورت رسمی در سراسر کشور کلید خورده است؛ برنامه ای که با آغاز سفر های تابستانی به شمال کشور، هفته ها قبل به صورت غیر رسمی در بسیاری از پایگاه ها از جمله پایگاه ندا آغاز شده است.

حالا که سرعت وقوع حوادث مختلف در پایگاه لیماکده بالا است، هماهنگی با نهاد های امدادرسان بیشتر از هر اتفاق دیگری یاری حال امدادگران است. سجاد حسین زاده مسئول امداد و نجات لیماکده می گوید: تجهیزات امداد کوهستان و جاده ای در این پایگاه تأمین شده است. موتور برق و امکانات دیگر هم وجود دارد.

یکی از مهم ترین مسائلی که در این پایگاه باید همواره به آن توجه داشته باشیم، همکاری و هماهنگی با نهاد های امدادرسان مثل اورژانس و آتش نشانی است. دلیل این موضوع هم وسعت و تعدد حوادث در این محور است. ما در حوادثی که در محدوده پایگاه لیماکده رخ می دهد به عنوان پشتیبان اورژانس فعالیت می کنیم.

اگر این هماهنگی ها به موقع و درست انجام نگیرد، کنترل حوادث و مدیریت آن ها با مشکل روبه رو می گردد. از مسافرانی می گوید که اغلب عملیات ها در ارتباط با آن ها رخ می دهد و به همین دلیل در تابستان و همچنین تعطیلات نوروز، امدادگران باید آمادگی بیشتری داشته باشند: روستا های اطراف لیماکده از خدمات ما استفاده می نمایند. با این حال اغلب مأموریت های ما مرتبط با گردشگران است.

حتی زمستان ها هم نجات گروه های کوهنوردی که برای صعود های زمستانه به دماوند و علمکوه کوهنوردی می روند از برنامه های همیشگی ما است. آموزش و توصیه های ایمنی اولیه برای مسافران را راه مناسبی برای پیشگیری از وقوع بسیاری از حوادث از جمله آتش سوزی جنگل ها و غرق شدگی در دریاچه های پشت سد و... می داند: امدادگران در پایگاه فرصتی برای آموزش و مطرح کردن نکات ایمنی به مسافران ندارند.

اما گروه های داوطلب و جوانان در ایام پر سفر این محور، فعالیت هایی در این زمینه انجام می دهند. رعایت این توصیه ها از بروز حوادث جدی جلوگیری می نماید و جان مسافران را نجات می دهد. پایگاه امدادی لیماکده از یک سو در راستا مسافرانی که از استان البرز به مازندران سفر می نمایند قرار گرفته است و از طرف دیگر در راستا مسافرانی که از الموت قزوین به این استان می روند و در انتهای راستا خود به گیلان می رسد.

پایگاه جاده ای لیماکده برای مردم روستا های محور کندوان و مسافران همیشگی اش نامی آشنا دارد؛ پایگاهی که علاوه بر استقرار خودروی نجات و امدادگران، به واسطه نام درمانگاه که بر پیشانی اش نشسته می توان سراغ داروخانه را هم در آن گرفت. اینجا پرترددترین محور تابستانی کشور است و بیشترین عملیات های امداد و نجات را به نام خود ثبت نموده است. تنوع حوادث، موضوع دیگری است که به خاص تر شدن وضعیت پایگاه ندا دامن می زند.

محمدرضا نجفی امدادگر کوهستان است و تجربه 15 سال حضور در این پایگاه، او را با حوادث مختلف روبه رو نموده است. مربی تخصصی امداد جاده ای، مربی تخصصی ارتفاع و کوهستان، مربی تخصصی پیش بیمارستانی، مربی کد 2 امداد و یاری های اولیه، ناظر معاونت آموزش کشور و مدرس تیم های واکنش سریع سازمان امداد و نجات کشور را در کارنامه کاری خود دارد. او می گوید: پایگاه لیماکده به دلیل قرار داشتن در محور چالوس- کندوان، با شرایط خاصی روبه رو است.

حوادث در این پایگاه تنوع زیادی دارند و به دلیل پر تردد بودن راستا، هر هفته با حوادث زیادی روبه رو هستیم. همجواری با کوهستان، رودخانه و آبشار، جنگل و قرار داشتن جاده های دوطرفه و گذرگاه های خطرناک هم از دیگر ویژگی های این محور است. حوادث در این پایگاه در ساعات و روز های خاصی از هفته، شکل و رنگ مخصوص به خود را می گیرند: حوادث جاده ای معمولاً نیمه های شب رخ می دهند و دلیل این موضوع خواب آلودگی راننده ها است.

حوادثی مثل سقوط از ارتفاع و غرق شدن در رودخانه و حوادث مربوط به آبشار معمولاً در میانه روز اتفاق می افتند. روز های پایانی هفته گزارش های گم شدن در کوهستان و جنگل را داریم. البته در تمام ساعات روز گزارش های متنوعی از حوادث به پایگاه می رسد و امدادگران را به محل حادثه می کشاند.

سال ها حضور در پایگاه امداد و نجات لیماکده خاطرات تلخ و شیرین بسیاری را برای امدادگران این پایگاه بر جا گذاشته است. نجفی می گوید: پایگاه لیماکده ابتدا با نیت درمانگاه هلال احمر ساخته شد و با وجود اینکه سال هاست پزشکی در اینجا حضور ندارد، ما مراجعان حضوری هم داریم.

در روز های تابستان معمولاً هر روز بین 50 تا 60 نفر حضورا به ما مراجعه می نمایند و ما اقدامات پیش بیمارستانی لازم را برای آن ها انجام می دهیم و در صورت احتیاج آن ها را برای ادامه روند درمان هدایت می کنیم. ارتفاع این محدوده از محور چالوس 2000 متر بالاتر از سطح دریا است و این موضوع افراد دارای مسائل قلبی را با چالش روبرو می نماید.

حضور درمانگاه و پزشک یاری زیادی به این افراد می کرد، اما حالا که پزشک در درمانگاه مستقر نیست، برای رسیدن به نخستین مرکز درمانی باید به مرزن آباد برویم. انفجار تونل در حال ساخت در ماه های گذشته، یکی از تلخ ترین خاطراتی است که امدادگران پایگاه از آن یاد می نمایند.

یا واژگونی اتوبوس گردشگران و حوادث دیگر. نجات جان مردم و بازگرداندن آن ها به زندگی بزرگ ترین انگیزه او و هم تیمی هایش در پایگاه امدادی است: در یکی از شیفت های پایگاه، خانواده ای پدر پیرشان را آورده بودند که دچار مسائل تنفسی شده بود و هیچ علائم حیاتی نداشت. ماساژ و تنفس مصنوعی را آغاز کردیم و از تمام دانسته هایمان برای احیا یاری گرفتیم. بعد از کمی ماساژ و اکسیژن تراپی، درست لحظاتی که دیگر داشتیم امیدمان را از دست می دادیم من علائم احیا را در این مرد دیدم.

برگشتن آن مرد به زندگی چنان شوری به بچه های پایگاه داده بود که سر از پا نمی شناختند. دیدن شادی خانواده آن مرد از تصاویری است که هرگز از ذهنم بیرون نمی رود و انگیزه ای است برای اینکه من و دیگر امدادگران با وجود سختی های بسیار بتوانیم به کار خودمان ادامه دهیم.

منبع: شهروند

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 14117

به "آشنایی با پر حادثه ترین پایگاه امداد و نجات کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با پر حادثه ترین پایگاه امداد و نجات کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید