از سیر تا پیاز نگهداری سیر و پیاز

به گزارش مهسان بلاگ، پیاز و سیر از سبزیجات پر هوادار و پرکاربرد در آشپزی محسوب می شوند و برای نگهداری صحیح آنها و جلوگیری از نرم شدن، گندیدن و جوانه زدن باید به نکاتی توجه کرد. همواره چند نکته را در نگهداری سیر و پیاز به خاطر بسپارید.

از سیر تا پیاز نگهداری سیر و پیاز

دما: برای نگهداری سیر و پیاز از دماهای 4 تا 10 درجه سانتی گراد بهره ببرید. دماهای بالا مثل نگهداری در نقاط خیلی گرم آشپزخانه و به خصوص نزدیک اجاق گاز، یکی از دلایل اصلی جوانه زدن پیاز است. در داخل یخچال نیز پیاز نرم شده و مزه آن تغییر می نماید. اتاق ها یا پارکینگ های خنک، زیرزمین، کمد یا کابینت های نزدیک به کف در آشپزخانه، محل مناسبی برای نگهداری پیاز هستند. نوسانات دما جوانه زدن یا خراب شدن پیاز را تسریع می نماید.

رطوبت هوا: پیاز و سیر خیلی راحت و سریع رطوبت را جذب می نماید و این امر منجر به پوسیدگی می گردد. اگر سطح رطوبت در فضای خانه یا آشپزخانه بالاست، نمی توانید پیاز را برای مدت طولانی نگه دارید.

تاریکی: نور یکی از عواملی است که جوانه زدن پیاز و سیر را تحریک می نمایند. هرگونه نوسان نور دما و رطوبت را نیز تغییر می دهد.

جریان هوا: پیاز و سیر را ترجیحا به صورت تک لایه در ظروف یا کیسه های پلاستیکی سوراخ دار که به راحتی هوادهی می شوند، نگهداری کنید. هرگز آنها را در کیسه های پلاستیکی در بسته نگهداری نکنید.

ایزوله کردن: پیاز ضمناً نگهداری، گازهایی را از خود متصاعد می نماید که به راحتی می تواند مواد غذایی اطراف خود را دچار تغییر طعم کند. برای نگهداری پیاز یک مکان تعیین و به دور از سایر مواد غذایی به خصوص سیب زمینی در نظر بگیرید. پیاز و سیب زمینی در کنار هم سبب تسریع در فساد یکدیگر می شوند.

خرید پیاز: سعی کنید پیازهای کاملا رسیده و دارای پوسته خشک را برای خرید انتخاب کنید. برای مصرف ابتدا پیازهای آسیب دیده و خیلی کثیف را انتخاب و پس از شست و شوی کامل و جدا کردن بخش های آسیب دیده از آنها بهره ببرید.

شست وشو: هرگز نباید سیر و پیاز را قبل از نگهداری بشویید چرا که مقدار زیادی رطوبت در آنها باقی می ماند و سبب فساد سریع تر آنها می گردد.

چک کردن: در حین نگهداری مرتبا آنها را چک کنید و اگر پیاز نرم و جوانه زده ای وجود داشت آن را از بقیه جدا کنید و پس از جداسازی جوانه یا بخش آسیب دیده آن را به سرعت مصرف کنید.

آیا پیاز و سیرهای جوانه زده قابل استفاده اند؟ در خصوص سیر، مطالعات نشان می دهند سیرهای جوانه زده دارای ترکیبات آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به سیر بدون جوانه هستند. بنابراین مصرف این سیرها بلامانع است. در خصوص پیازهای جوانه زده ترجیحا بهتر است از پیازهایی که جوانه آنها هنوز رشد زیادی نکرده است پس از جداسازی جوانه ها بهره ببرید.

دکتر مریم قادری قهفرخی - متخصص صنایع غذایی / روزنامه خبرنگاران

مسافرت رو: مسافرت رو: آگاهانه سفر کنیم تا بیشتر از سفر لذت ببریم

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 18 مرداد 1400 بروزرسانی: 18 مرداد 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 45732

به "از سیر تا پیاز نگهداری سیر و پیاز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از سیر تا پیاز نگهداری سیر و پیاز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید