این تونل ها از گدازه های آتشفشانی درست شده اند!

به گزارش مهسان بلاگ، تونل های گدازه ای پارک ملی آتشفشانی اوندارا

استرالیا، کوچکترین قاره دنیا پر از جاذبه و شگفتی است. در این قاره هزاران جاذبه تماشایی و زیبا را می بینید که شگفتی بعضی از آن ها باعث شده که بیشتر از بقیه به چشم بیایند. در این کشور پارک ملی آتشفشانی اوندرا در شمال کوئینزلند به تونل های گدازه ای اش معروف است. این پارک میراث دار طولانی ترین فوران گدازه های آتشفشانی دنیاست، گدازه هایی که فقط از یک آتشفشان فوران شده بودند. اگر می خواهید از این گدازه های آتشفشانی بیشتر بدانید در ادامه خبرنگاران را همراهی کنید.

این تونل ها از گدازه های آتشفشانی درست شده اند!

در دشت های وسیع کوئینزلند شمال استرالیا، در 300 کیلومتری حنوب غربی شهر کنز، پارک متفاوت و زیبایی به نام پارک ملی آتشفشانی اوندارا واقع شده است که شماری از بزرگترین و بلندترین تونل های گدازه ای دنیا را در خود جای داده است. شاید بپرسید این تونل های گدازه ای کی و چگونه شکل گرفته اند؟ حدود 190 هزار سال قبل فوران آتشفشانی عظیمی در استرالیا رخ داد که لوله های گدازه ای اوندارا حاصل آن فوران هستند، فورانی که آنقدر شدید بود که باعث شد گدازه ها 90 کیلومتر به سمت شمال و بیش از 160 کیلومتر به سمت شمال غرب جریان پیدا کنند. گفته می شود که در این ماجرای داغ و آتشین، 23 میلیارد لیتر مکعب گدازه از آتشفشان اوندارا فوران کرده و بر روی فلات آترتون ریخته شده است. گدازه هایی که بعد از تغییراتی، این تونل های گدازه ای را به وجود آوردند، تونل هایی که امروز به محل زندگی گیاهان و جانوران متنوع و ناایاب تبدیل شده اند.

اما چطور این گدازه ها تونل های گدازه ای را درست کردند؟ وقتی گدازه ها در جریان هستند لایه بیرونی آن ها خنک می شود و تشکیل یک پوسته را می دهد و در حالی که مواد مذاب درونی به سمت بیرون می آیند یک سری تونل های توخالی شکل می گیرد. سقف بعضی از این تونل ها فرو ریخته و این باعث شده گیاهان زیادی در فضای نمناک و مرطوب درونی تونل ها رشد کنند و حیوانات زیادی هم در آن پناه بگیرند.

خیلی از این تونل های گدازه ای، سطح بالایی دی اکسید کربن دارند و در تعدادی از آن ها 6 درصد یا 200 برابر بیشتر از سطوح نرمال دی اکسید کربن وجود دارد به همین دلیل فقط جانورانی خاص می توانند در آن زنده بمانند و جان سالم به در ببرند. در غار بیلیس حداقل 52 گونه از حیوانات زندگی می کنند و اینجا متنوع ترین گونه های بندپایان نسبت به دیگر غارهای کوئینزلند را دارد.

جایی که پارک ملی آتشفشانی اوندرا در آن واقع شده است قبلا سرزمین مردم بومی اوامیان بوده که قبل از آمدن اروپایی ها در این محل به زندگی و شکار مشغول بودند. آثار هنری سنگی، درختانی که در نزدیکی این غار کاشته شده اند و چشمه های اطراف، بودن آن ها در این محل را اثبات می کند.

منبع: amusingplanet.com

منبع: الی گشت
انتشار: 29 فروردین 1401 بروزرسانی: 29 فروردین 1401 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 106873

به "این تونل ها از گدازه های آتشفشانی درست شده اند!" امتیاز دهید

2 کاربر به "این تونل ها از گدازه های آتشفشانی درست شده اند!" امتیاز داده اند | 3 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این تونل ها از گدازه های آتشفشانی درست شده اند!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید