کدام غذا ها خود سرطانند؟

به گزارش مهسان بلاگ، مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: انتخاب تغذیه درست در سبد غذایی و حذف غذا های فرآوری شده، پرچرب و پرنمک در پیشگیری از ابتلا به سرطان اهمیت دارد.

کدام غذا ها خود سرطانند؟

به گزارش، نسرین علیزاده مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه فیبر بخشی از غلات، میوه ها و سبزیجات است که بدن نمی تواند آن را هضم کند بیان نمود: فیبرها موجب کاهش چربی خون، کاهش بروز بیماری های قلبی و کاهش بروز سرطان ها به خصوص سرطان روده بزرگ می گردد.

وی توضیح داد: طبق مطالعات اجرا شده مصرف گوشت فراوری شده مثل سوسیس، کالباس، همبرگر های آماده و. بدلیل وجود نیتریت، نمک زیاد و مواد اضافه کردنی سبب افزایش بروز سرطان های معده و روده بزرگ می گردد.

علیزاده با بیان اینکه میوه ها و سبزیجات رنگارنگ غنی از مواد شیمیایی گیاهی هستند که در مبارزه با بیماری های و تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارند، اضافه کرد: هر چه تنوع رنگی میوه ها و سبزیجات مصرفی بیشتر باشد مواد مفید بیشتری به بدن خواهد رسید؛ مصرف بیشتر میوه ها و سبزی ها سبب کاهش خطر سرطان ریه، دهان، مری و روده می گردد.

وی با بیان اینکه بخارپز کردن سبزیجات بهترین راه حفظ مواد مغذی در سبزیجات است یادآور شد: سرخ کردن، پختن گوشت در کباب پز و پختن با شعله آتش در درجه حرارت بالا موجب تشکیل مواد شیمیایی سرطان زا می گردد.

این مسئول هم چنین تاکید نمود: مصرف سیر، زنجبیل، زردچوبه و ادویه کاری نه تنها باعث بهبود عطر و طعم غذا شده بلکه باعث محافظت از سرطان می گردد.

علیزاده با تاکید بر این که برای پیشگیری از سرطان از غذا های تازه بهره ببرید، اضافه کرد: افزایش وزن در دوران بزرگسالی با افزایش خطر سرطان مرتبط است و افرادی که اندازه دور کمرشان بیشتر باشد در معرض خطر زیادتر ابتلاء به بیماری های مختلف از جمله بیماری های قلبی و عروقی و احتمالاً سرطان قرار دارند. بافت چربی در افراد چاق می تواند هورمون های فراوری نموده که موجب رشد سلول های سرطانی گردد.

وی یادآور شد: برای کاهش وزن لازم نیست حتماً ورزش های سنگین انجام دهید و حتی ورزش سبک نیز می تواند سبب سوزاندن کالری و کاهش خطر بیماری گردد.

علیزاده با بیان اینکه برای سبک زندگی سالم باید غذای مصرفی خود را کاهش و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید، اظهارکرد: سرعت خوردن غذا را کاهش داده و هر وعده خوردن شما باید 15 دقیقه طول بکشد. برای رسیدن به این هدف به جای قاشق های معمولی از قاشق های با حجم کم و یا چنگال بهره ببرید.

وی ادامه داد: اگر در طول روز به دفعات احساس گرسنگی می کنید، بهتر است در طول روز حداقل پنج وعده غذایی شامل سه وعده اصلی سبک و دو میان وعده داشته باشید.

منبع: ایسنا

مسافرت رو: مسافرت رو: آگاهانه سفر کنیم تا بیشتر از سفر لذت ببریم

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 18 مرداد 1400 بروزرسانی: 18 مرداد 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 4973

به "کدام غذا ها خود سرطانند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کدام غذا ها خود سرطانند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید